Briketter Tilbud – Kan det betale sig?

Køb dine briketter på tilbud og spar rigtigt mange penge på din varme regning.Mange tænker automatisk YES, når de falder over et tilbud på et produkt de mangler. Men hvad mange ikke er klar over, er at kvalitet og pris jo ofte hører sammen, og hvad der måske umiddelbart lyder som et rigtigt godt tilbud, måske slet ikke er den billigste løsning. Lad os tage et lille kig på nogle konkrete eksempler inden for brænde og briketter.
Lad os antage at du står og mangler nogle flere træbriketter, da kulden begynder at sætte ind, og du kun har en enkelt pose tilbage. Du er godt klar over at det vil være alt for dyrt at købe en pose briketter på tanken eller i det lokale supermarked, når du har brug for dem. Så for dig vil den billigste løsning være at købe en palle træbriketter eller to. Så du sætter dig foran computeren, og laver en søgning på billige briketter.
Det første resultat som kommer frem, er fra pricerunner. Du klikker dig, finder den billigste forhandler og klikker dig videre ind til forhandleren. Her finder du en palle briketter til blot 1.700 kroner. Umiddelbart lyder dette jo som et rigtigt godt tilbud. Men hvis du undersøger produktet lidt nærmere, så vil du hurtigt opdage, at brændeværdien for lige netop disse her træbriketter, er ret så lav. Dette kan skyldes at de indeholder forskellige fuld produkter, som oftest ikke hører hjemme i den slags produkter. Men det betyder også at du får betydeligt mindre varme ud at fyre med disse briketter, i modsætning til hvis du købte nogle i en god kvalitet.
Hermed er det så ikke sagt at det aldrig kan betale sig at købe billige briketter på tilbud, da kvalitets træbriketter jo også nogle gange er på tilbud, men blot at man som regel skal være opmærksom på at, hvis prisen er alt for lav, så er der også en god chance for at kvaliteten også er det. Jeg købte for eksempel for et par uger siden nogle billige træbriketter, som faktisk viste sig at være rigtig gode, inde fra kvalibrænde. Sådan kan man jo nogle gange også blive positiv overrasket. Jeg læste her sidste uge en artikel om sikkerhed og pejse, kaldet “Is a fireplace safe for your home”, hvor de skrev, at der faktisk skete en hel del brænde, p.g.a. af gnister fra ildstedet eller ens pejs. Det er især de hårde typer af brænde, som f.eks. eg og bøg, hvor dette kan være et større problem. Du kender sikkert lyden fra din brændeovn, mens der er godt gang i ilden, lyder der et højt smæld fra brændeovnen, hvilket skyldes at et lille stykke af træet sprænges af, ofte et stykke med ild i. Dette kan så lande på gulvtæppe og starte en brænd.

Nå men tilbage til briketterne, og hvordan man så kan spare penge, uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Svaret er mængde rabatter. F.eks. er prisforskellen inde hos kvalibraende.dk hele 235 kroner per palle! Alt efter om man køber 1 eller 10 paller. Det vil sige at du her har mulighed for at spare 2350 kroner på dit brænde forbrug, hvis man vel og mærke har pladsen til det. Har man ikke muligheden for selv at opbevare så store mængder eller økonomi til at købe så meget ind på en gang, er det alligevel muligt at få denne besparelse. De har nemlig lanceret et helt nyt koncept, kaldet Nabolevering. Her går du i stedet sammen med nogle andre på din vej og ligger så en samlet bestilling for jer alle. På den måde opnår i de gode mængde rabatter, men får alligevel leveret brændet til hver jeres dør. Det kræver dog man kender sine naboer ret godt, og der er flere på vejen som bruger brænde eller briketter, til opvarmning af hjemmet.