Foto app til kostumer

Personligt elsker jeg at tage billeder, men ofte har man ikke lige sit kamera med, og selv syntes jeg at den standard App som findes i de fleste mobile telefoner er lidt noget bras. Lige for tiden er vi ved at filme nogle flotte kostumer, til brug i forbindelse med årets Oktoberfest. Der både Tyroler kostumer til kvinder og til mænd, både til børn og til voksne. Problemet er bare at med den almindelige App til dit kamera, så skal der for det første rigtigt meget lys til, for at undgå at kameraret skruer op for ISOen og der dermed kommer lidt ekstra støj på billedet. Den anden ting er at i modsætning til et almindeligt kamera, så er det ikke samme indbyggede stabiliserings mekanismer, så det er ikke altid at man kan få et lige så skarpt billede. Så for at bruge min mobiltelefon til at få de mest optimale billeder af disse tyroler kostumer, så har jeg her valgt 2 nemme løsninger som de fleste vil kunne bruge. Næste projekt vil blive en billede serie af Halloween kostumer, som jeg tror bliver rigtigt spændende. Vi har lagt nogle foreløbige billeder op her.

1. Billigt foto stativ til mobiltelefoner

Det først jeg gjorde var at købe et billigt foto stativ til min Iphone. Du kan finde de fleste af disse små stativer billigt online. Jeg købte selv mit for omkring 20 kroner inklusiv fragt på en kinesisk hjemmeside. Kvaliteten er ikke helt i top, men til mit behov er det faktisk et ganske udmærket lille fotostativ på omkring 15cm højde.
Ved at bruge et sådant stativ, så sikre man at ens kamera er helt stabilt, og man dermed ikke får samme rystelser og sløringer som man ofte oplever hvis man holder det i hånden, og lyset er en smule svagt. Da en mobiltelefon jo vejer en brækdel af hvad et almindeligt DSLR kamera vejer, så gør det ikke så meget at kvaliteten på fotostativet ikke er helt i top, for det vil sagtens kunne bruges til dette. Læs mere om dette her på De bedste Iphone apps

2. Køb en alternativ foto App

Den anden ting jeg var nød til, for at kunne få nogle relativ gode billeder af de forskellige kostumer, var at skifte til en anden foto App. F.eks. kunne jeg nu tage et billede af et kostume, hvor der kommer en langt højere detalje grad med, end jeg kunne før. Jeg testede forskellige apps lige fra Snapseed til Camera+, men endte op med at bruge en lille App kaldet PRO HDR. Med Pro HDR taget kameraet 2 billeder med forskellige eksponering, og smelter dem så efterfølgende sammen til et billede. Dette gør at dybden af skygger bliver betydeligt bedre, og farve kontrasten lidt mere skarp. Med en smule simpel redigering, så ender man ofte med et færdigt billede som er lidt mere brugbart.
Der findes også et hav af andre Apps til kamera håndtering, f.eks. apps der selv lader dig vælge åbningstid på dit kamera osv, hvilket i mange tilfælde kan være rigtigt brugbart. Især i kombination med et fotostativ som jeg nævnte tidligere.

Med disse 2 simple justeringer, så var det nu muligt at tage nogle brugbare billeder af disse her Tyroler kostumer og vi fik afsluttet projektet uden at skulle ud og skaffe et DSLR kamera. Nu afventer vi blot det Halloween kostume, så kan vi starte på næste projekt inden for udklædning.