Tesla en luksus el bil

Tesla Model S har været på salg i snart 2 år nu og er en af de mest populære luksus el biler. Sidste år blev den også tilgængelig i Storbritannien i højrestyret version som vi har haft mulighed for at test og se, om en elektriske luksusbil som denne er den høje pris værd. Det er her tale om en Tesla Model S med en ydeevne på 85kWh.

tesla kan den køre på brænde eller briketter eller er det blot en el bil?
Tesla Model S

Design

Model S er en stor bil. Det er 5 meter lang og mere end 2 meter bred. Selv om en Aston Martin Rapide S er lidt større, er det ikke meget plads tilbage på parkeringspladsen.

Som de fleste fem-dørs luksus biler er Model S virkelig elegant. Styling er meget italiensk. Slank, elegant og sofistikeret. En bil man husker, også takket være den mund og ‘T’ Tesla logoet.

Indeni er to utroligt komfortable sæder, et gigantiske touchscreen display og ikke en masse andet. Vi vil gå så vidt at kalde det sparsomt. En Aston Martin eller Bentley føles mere noget mere imponerende inden in, men Model S gør op for denne manglende luksus med sin futuristisk kant.

Fede funktioner gør at Tesla Model S skiller sig ud. Dørhåndtagene går ud af, lidt på samme måde som en Jaguar F-Type. Motorens startknap tændes med et let tryk på startknappen. Glemme at dreje en nøgle. lige som med alt andet i bilen er den del digital. Operativ systemet er baseret på Android med funktioner i Perl og CGI til at give den de mange spændende funktioner som du finder i instrumentbrættet.

Ydeevne og håndtering

Teslaen kommer i to modeller. Den første har et 60kWh batteri, giver det en rækkevide på lige under 400km hvilket er ganske imponerende for en El bil. Går man et trin op er det tale om et batteri på hele 85kWh, der kan håndtere op til omkring de 500 km på en enkelt opladning. Udgangseffekt er højere for for modellen med det større batteri.

Hvis man vælger Model S 85kWh kaldet Performance. Den koster nogle flere penge, og du får 416 hk stedet for 362 hk i den ikke-Performance 85kWh model. Som navnet antyder, er denne model er endnu hurtigere end den anden. Nu om dag kan man endda styre en del af bilen med en App. Nogle af modellerne kommer også med babyudstyr som f.eks. autostol. På den måde er man sikker på at ens autostol passer til bilen, og med en Tesla kvalitet, kan man være sikker på at barnet er trygt i sin autostol.

Læs også: Babyudstyr – Autostol til dit barn

Har man lyst til at bruge endnu flere penge, kan Tesla Model S, ligesom vores test bil, blive udstyret med en Performance Plus option, der blandet andet giver dig ekstra udstyr som 21-tommer alufælge, bedre Michelin Pilot Sport dæk og en spoiler. Alt sammen for blot 75.500 kroner.

Selve køreegenskaberne er fantastiske, nærmest ingen støj fra motoren, god styring samt man sidder utroligt godt i sæderne. Stort og rummeligt bagagerum hvor vi havde plads til en hel palle briketter (som skulle med op i vores sommerhus) og helt igennem en utrolig dejlig bil at køre rundt i. Det eneste minus ved bilen er prisen som med skat of afgifter fåes en model S fra 537.000 kroner. Ikke den billigste el bil men sammenligner man med f.eks. en BMW i samme prisklasse ville jeg nok foretrælle Teslaen.

brænde og briketter hos perl critics